Teplý salát s hlívou ústřičnou

29.03.2025

🌿 Teplý salát s hlívou ústřičnou 

(2 porce)

🥢 Ingredience:

🍄 250 g hlívy ústřičné, pokrájené na nudličky
🥕 1 mrkev, nakrájená na plátky 
🌿 1 řapík celeru, nakrájený na plátky 
🧅 1 šalotka, nakrájená najemno 
🧄 1 stroužek česneku, drcený 
🌿 1 hrst lístků čerstvé bazalky 
🌿 1/2 lžičky sušeného medvědího česneku
🧂 Sůl dle chuti 
🫒 Olivový olej na restování 

Postup:
1️⃣ Na pánvi rozehřejeme olivový olej a asi 5 minut restujeme hlívu, kterou jsme osolili a opepřili.
2️⃣ Přidáme medvědí česnek, šalotku, česnek, řapíkatý celer a mrkev. Restujeme dalších 5 minut.
3️⃣ Nakonec přisypeme bazalku a ještě 2 minuty podusíme. 

Tip:
👉 Místo medvědího česneku můžeme použít bobkový list a snítku tymiánu. 🌿
👉 Skvěle chutná se zálivkou z balzamikového octa, olivového oleje a citronové šťávy 🍋.

Dobrou chuť! 😋